måndag 25 februari 2013

Ny sida i min Art Journal

I fredags var jag i Uppsala hos min njurläkare. Det sedvanliga 10-minutersbesöket fick planerat utfall och jag står nu uppskriven på operation i augusti/september. Jag ville själv vänta tills i höst om det inte gick att få en tid redan i mars men det är tydligen tjockt med operationer då så i höst fick det bli. På så vis slipper jag sabba en sommar till och nu kan jag/vi för en gångs skull faktiskt PLANERA en bit framåt. Blir nog en eller två resor som jag kan tänka tillbaks på när operationen är avklarad och jag återigen ligger på soffan utan att få röra mig.

Den här gången går de in med ett öppet snitt vilket, tror jag i alla fall, ger en längre rehabilitering eftersom läkningen blir lite bökigare än vid fyra små titthål. Tydligen ska han skära upp mig vid flanken mot ryggen och försöka komma åt att sätta fast den dinglande njurdelen den vägen. Lycka till önskar jag min doktor och mig själv.

Jag har gjort en bunt med kort men de visar jag en annan dag. För tillfället fokuserar jag på min Art Journal och visar därför ytterligare en sida som jag gjorde klart för ett par veckor sedan. Jag har fler idéer på gång men jag vet inte vilken teknik jag ska använda. Vill ju variera mig, det går ju inte att fastna :)

Med denna sida vill jag på något sätt belysa att man aldrig ska stänga dörrarna helt och säga principiellt nej till saker. Jag tror på det där med att utmana sig själv en aning, att glänta lite på dörrar man inte riktigt vågar öppna helt, bara för att se vad som händer då. Med stängda dörrar blir man aldrig överraskad eller förvånad utan livet rullar på i sina vanliga banor. Det kan förstås också vara skönt och trevligt och jag landar ofta själv just där av ren bekvämlighet.

Jag ville verkligen att omgivningen som man befinner sig i innan man kliver igenom dörrren, skulle vara totalt annorlunda mot den som finns på andra sidan. Det lyckades jag med tycker jag. Det var lite svårt att få till dörren så att den ser "riktig" ut och jag tycker det är skitsvårt att få fram perspektiv. Så här blev den i alla fall.


Visst är det väl skönt att det blivit så ljust på dagarna nu? Jag älskar det och till och med när jag går hemifrån vid 06.42 (prick, annars missar jag bussen) så har det börjat ljusna. Det finns hopp om våren ändå :)



tisdag 19 februari 2013

Bidrag till Scrap-Perras februariutmaning

Skulle egentligen ha gjort beställningskort men fastnade i Scrap-Perras februariutmaning istället. Något altrat skulle det vara, något som handlar om kärlek eller vänskap. Jag hittade ett minialbum som legat och väntat i några år och som passade bra. Tänkte göra små LO:s på mina vänner, både svunna och aktuella sådana, och samla dem där.

Sen gick det i en rasande fart. Sprayade albumet med gissa vad? Jo, Dylusions förstås. Färgerna blev lite dovare eftersom albumet var i mörkare kartong men det gjorde inget. Sen la jag på en blom-mask och målade vitt över, stämplade texten, stämplade den coola tjejen och benen på ett vitt papper och målade med Pro Markers, ritade den vågiga kanten runt om och gjorde vita ringar lite random över ytan. Sen gick jag på med vit konturpenna på lite allt möjligt och glittrade med stickles lite överallt :) Slutligen petade jag dit ett vitt chipboardhjärta och pyntade med tre små halvpärlor. Och så 3D-lack på ögon, läppar och text.

Får se hur långt det räcker, säkert inte till vinst, alla är så himla duktiga, men det är ändå kul att skapa nya grejer som man inte tänkt sig :)



Nu ska jag bota huvudvärken som smög sig på när jag rengjorde stämplarna...



söndag 17 februari 2013

Tutorial Art Journal-sida

Jag tog lite kort under tiden jag gjorde en sida i min art journal. Bara för kul och för att kunna se hur sidan liksom växte fram. Jag glömde vissa steg, förstås, eftersom jag var så inne i processen, men dessa bilder visar ändå vad jag gjort. Ska försöka förklara i text också.

Steg 1
Jag började med att spraya lite lätt med vatten över ett helt uppslag i boken och sen gick jag på med tre dylusionsfärger på ena sidan. Rejält så att det rann och fyllde hela sidan. Sen tog jag bladet bredvid och vek över så att båda sidorna fick lika mycket färg. Fick stryka över sidorna som jag satt ihop så att färgen verkligen absorberades. Sen vek jag upp sidorna igen och lät dem torka lite.

I nästa steg tog jag en schablon med blommor och sprayade med vatten på den gröna och med orange färg på det gula.

 
När sidan torkat så stämlade jag med stora bokstavsstämplar. Eftersom sidan skulle handla om blomning så valde jag att stämpla just ordet blomma på olika språk och så ritade jag små blommor emellan :)
 
 
 
Här har jag stämplat lite blad.
 
 
 
Här gjorde jag lite för mycket, glömde ta kort :) Hur som helst har jag:
  • målat de stämplade bladen med två gröna färger och fyllt i med vit konturpenna
  • klippt ut blomblad, stjälk och blad i olika mönsterpapper och klistrat fast
  • fyllt i schablonblommorna med vit konturpenna
  • fyllt i bokstäver och ritade blommor med vit konturpenna
  • fyllt i bladen med vit konturpenna 
  • ritat runt blombladen
  • fyllt i mer i bladen
  • skrivit texten runt blomblad och stjälk
 
KLART!

lördag 9 februari 2013

Art journal, doodling och några kort

Jag tycker att februari är en rätt så trist månad. Sådär lite mitt emellan liksom. Fast egentligen är det bara råvinter och himla långt kvar till våren. Hur som helst ska man ju inte önska livet ur sig så det bästa är väl att försöka hitta något i februari som går att njuta av istället för att bara längta tills den är över. Haha... klar med min månadsanalys :)

Om två veckor ska jag tillbaks till Uppsala och träffa njurläkaren igen. Jag kan inte göra annat än propsa på en operation eftersom jag har haft himla ont sista tiden. För dagen har jag inte ont alls, men perioderna av smärta blir längre och tätare. Trist.

Mitt kreativa flow har valt att stanna kvar och jag donar med både art journaling, doodling och kortmakeri. Det känns jättebra.  Idag tänkte jag visa lite olika alster.

Jag har tagit några "under-tiden-foton" när jag gjort en av mina art journal-sidor och de kommer jag att lägga ut i nästa inlägg.

Först ut är en sida med en blomma som får symbolisera människan och vad som behövs för att växa och blomma. Känner mig som en fullt utslagen blomma själv vid snart 48 års ålder. Nu går det väl bara utför men det är ju inte så kul att göra en bild på en vissnande blomma... hahaha... nej några år till kanske jag har på mig ;)


Den andra sidan visar mina olika bubblor i livet. De samspelar men är även väldigt separerade. Och den där sista översta bubblan är min allra innersta, egna som bara jag (och knappt jag heller) får titta i ;)

 
Det här kortet är ett födelsedagskort till ungarna kusin Tida som fyllt 4 år.


Och så två beställningskort.



Avslutningsvis visar jag ytterligare ett alster från doodle-kursen. Den var svår. Man skulle väva in ord i doodlingen och det tog ett tag innan jag gav mig på det. Rätt så hyfsat ändå tycker jag nog.

 
Dags för en långpromenad i gråvädret. Hoppas njuren pallar.

Ha en bra dag alla!