onsdag 15 december 2010

Äntligen har jag tagit hand om skolfotona!

Efter många års samlande på ungarnas skolfoton har jag äntligen tagit tag i det dåliga samvete allt hamstrande fört med sig. Handen på hjärtat alla ni som har barn, inte fanken kan man låta bli att köpa korten från samtliga år som skolfotografen varit framme? Inte jag i alla fall. Turligt nog tog de inte kort alla år på låg- och mellanstadiet i vår skola men det räcker sannerligen med de år det blivit av. Och inte har det varit gratis heller. Efter att mor- och farföräldrar fått sina kort har resten hamnat i ett kuvert, huller om buller. Ingen ordning alls är jag rädd. Jag brukar ha ordning, men detta är en mörk sida av ordning-och-reda-Tina. Kan säga att det tog ett bra tag att re ut från vilket år respektive serie var tagen, men jag fick ihop det till slut :)

Nu är jag i alla fall klar med dotterns album och jag är nöjd som f-n. Använde dubbelt Webster's pages papper i samma nyans till samtliga sidor och sen använde jag min annars väldigt sporadiskt använda BIA. In med fotona, på med lite dekos och sen var det klart!

Nu återstår bara sonens album...

Tar bara med ett uppslag som bevis på att jag faktiskt gjort något inuti albumet också :) Tror dessutom inte att dottern uppskattar att jag lägger ut alla bilder på henne... hehehe... i Pokemon-tröjor och annat gulligt.

Fick ytterligare en beställning på altrad bok. Den är till tjej som gillar hundar och jag fick äntligen damma av min gamla hundstämpel. 3D:ade nosen och tycker att den blev riktigt söt.

Så här ser baksidan ut. Klämde dit en liten vovsing där också.

Detta kort är också en beställning. Det skulle finnas plats att sätta i biljetter typ ticnet-storlek och så något som beskrev resten av presenten. Och så skulle det vara i bruna nyanser.

Sagt och gjort. Till höger ska biljetterna sitta och till vänster har jag gjort en tag där jag skrivit dit vad presenten innehåller. Inte för hand förstås, skrev ut det på datorn i favorittypsnittet Jane Austen.

Fick ett kul mail häromdagen av en tjej som halkat in på min blogg och som ville beställa ett specialkort till sin kille. Direktiven var romantiskt-juligt och jag är himla nöjd med detta själv. Hoppas hon också blir det. Kul när någon "utifrån" beställer kort tycker jag.


I helgen ska jag på julfest med makens jobb. Det kan bli trevligt. Har aldrig träffat de som ska dit, bara någon enstaka, så det gäller att inte hinka i sig för mycket glögg så att man börjar prata en massa och skämta om sånt som kanske inte är tillbörligt. Jag brukar lyckas med det ibland.

Nu återstår endast fyra arbetsdagar (hur i hela friden ska jag hinna med allt som ska göras???) och sedan är jag ledig i, håll i er, hela 12 dagar och jag är INTE lärare! Sen jobbar jag två dagar och är ledig i ytterligare fem dagar. Känns inte helt fel faktiskt.

Glömde nästan att skriva att jag besökte Marsipangården i Trosa förra helgen. Om man gillar marsipan och befinner sig i Trosas närhet... ÅK DIT! De har ett fantastiskt mysigt fik och så säljer de förstås otroligt god marsipan där.

Kram!

onsdag 8 december 2010

En hög med julkort och två anteckningsböcker

Idag är det 16 dagar kvar till jul. Jaha. Inte känner jag mig speciellt stressad över det faktiskt. Mer så att jag återigen förundras över hur i hela friden det kunde gå så fort. Och vart tog sommaren vägen? Jag har nog ännu inte riktigt tagit till mig att vi är mitt i vintern, all snö och kyla till trots.

Jag har fått fart på mitt pysslande igen och det känns kul. Jag är klar med alla mina 18 julkort och även de beställningar jag fått. Återstår bara två grejer som jag tänkte göra klart i veckan.

-o-o-o-o-o-o-o-o-

Det här kortet är en beställning och mottagaren bor i Skottland. De har en spiselkrans (där har vi ett ord man inte använder dagligen direkt) där de brukar ställa alla julkort och därför tyckte jag att det passade bra med denna vikning.



Och så mina egna 18 julkort då. Jag gjorde tre varianter, sex av varje. Det tog en faslig tid att färglägga alla motiv men det var som alltid himla rogivande och jättekul när man äntligen är klar och kan titta på högarna av färdiga kort. Det första är med ett hÄnglar-motiv som jag fick låna av gulliga TusseMaja. Samtliga egna julkort är gjorda 10x15 cm och alla julkort jag över huvud taget skapat i år är gjorda med Majas julpapper. Insåg jag precis just nu.

Det andra motivet är en snögubbe som jag fått låna av bästa Suz!

Tredje och sista motiv är en vinterflicka från Gorjuss Girl.

Sen avslutade jag julkortsfrosseriet med att göra två beställningkort till en tjej på jobbet. De blev likadana, därav bara en bild.

För ett par veckor sedan gifte sig en tjej på mitt jobb. Jag gjorde förstås ett kort till henne från oss alla på avdelning. Jag valde färger som jag tyckte passade perfekt till en riktigt cool brud.


Jag har också hunnit med att altra ytterligare två anteckningsböcker storlek större till Gilbert på mitt jobb. Han beställer alltid en massa kort av mig och ville nu ha dessa böcker till sin fru och dotter. Tyvärr var ljuset dåligt när jag fotade dem så bilderna är lite missvisande när det gäller färgerna.


Det var allt för denna gång. Ha det så bra i vinterkylan!

Kramar!