tisdag 24 augusti 2010

DT-jultag nummer två och grattiskort

Förra tisdagen när jag var på det veckliga (nyuppfunnet ord?) pysselpingelmötet så tröt min fantasi efter att jag gjort två snarlika kort i brun-rosa. Som vanligt var mina pysselvänner snabba med att tipsa om olika idéer och jag fick utmaningen att göra ett svart-vitt kort eftersom det liksom inte riktigt är jag. Nu är jag klar och det blev svart-vitt förutom det röda hjärtat som jag inte kunde låta bli att sätta dit. Det var jättekul att göra och jag blev faktiskt nöjd med resultatet.

Jag är så glad över mina pysselvänner som hjälper till när man tappat alla idéer och fantasin går på sparlåga. De är så duktiga och kommer alltid upp med något nytt. Kram till er alla!

Det här är det första av de två brun-rosa grattiskorten jag gjorde. Korten är inte avsedda för någon speciell utan är bara bra att ha på lager. Bilderna är från ett ark från AltheasMix och jag tycker att de är riktigt läckra.

På det här kortet har jag även använt ett hjärta från Stempelglede, och det är också inköpt på AltheasMix.

Här kommer ett lite annorlunda kort. Jag hittade ett gammal, typ 10 år gammalt ark med klistermärkesänglar. Grattis-texten har jag skrivit själv och embossat med hologramembossing.



DT-jultag nummer två
Den här gången behöll jag wellpapp-stjärnan som den var och målade den inte. Det här materialet använde jag och allt finns förstås hos Mita på AltheasMix:
  • Wellpappstjärna från Inkido
  • Pepparkaksstämplar (så söta så det inte är klokt. Embossade dem i vitt på brunt papper)
  • Kanelstång
  • Vitt band
  • Glittrig bärnstensfärgad brad
  • Utstansad snöstjärna (den största i serien)
  • Glitterpapper (snöstjärnan)



Måste nog sova nu. Kvällarna börjar bli mörka och jag borde vara trött. Dessvärre är det mycket som snurrar i huvudet för tillfället och lägg en fullmåne till det så tror jag att chansen till god, tung sömn är väldigt, väldigt liten.


måndag 16 augusti 2010

DT-jultag och pensionärskort

Har tillbringat en väldigt trevlig helg i Åkersberga hos min faster Margareta och kusin Hanna med familjer. Måste nog erkänna att jag blev lite kär i Hasse hund, en liten vit och brun Parson Russel Terrier, och jag som inte ens är någon hundmänniska.

Min faster blev pensionär i dagarna och det kan ingen människa tro så ung och pigg och fräsch som hon ser ut. Hon är min förebild och idol och så ska jag också se ut när jag är 65 år. Jag gjorde ett kort till henne och jag tycker alltid att det är lika svårt att göra pensionärskort för jag vet aldrig riktigt vad jag ska skriva. Hittade en rub-on med texten "Cherish the day" och det passar ju alltid bra, vare sig man är pensionär eller inte. Använde min numera obligatoriska fjärilstämpel och mina retropunchar och så papper, glitterstickles, en charm och en spets. Det var faktiskt allt. Pappret älskar jag, det är ett Primapapper som heter "Fligths of Fancy Collection - Miss pretty". Jag har köpt det på AltheasMix och nu får ni inte köpa alla för jag måste få tag på fler. Jag tror jag fått en riktig crush på fjärilar...

DT-jultag

Jag har gjort en underbar tag (får man säga så om det man själv gjort???) av material från AltheasMix. Jag tror nu inte att resultatet beror så mycket på mig som på materialet, för herregud så mycket man kan hitta på med dessa wellappfigurer från Inkido! Visst blev den läcker?

Jag har använt:

  • Wellpapphjärta från Inkido
  • Vanlig vit färg att måla hjärtat med
  • Snöflingestansar i olika storlekar (ÄLSKAR DEM!)
  • Blått glitterpapper till snöstjärnorna
  • Ett julmotiv från Christmas A.T.C Collection som jag lackat med 3d-lack
  • Band
  • Röd, glittrig brad
  • Små röda dekorationsbär

Håller på med ytterligare en tag som är gjord av en wellpappstjärna, men den är inte riktigt klar för visning ännu.


Passa på att gå in på AltheasMix och kolla på alla fina erbjudanden som dyker upp heeeela tiden. Just nu pågår rean för fullt och för er som prenumererar på nyhetsbrevet kommer ju erbjudandena som ett brev på posten :) Gå gärna in och registrera er om ni inte redan gjort det.

Känner mig faktiskt lite sugen på att pyssla igen och jag kan till och med tycka att den kan bli kul med julpyssel igen... vem kunde tro det för några månader sedan?

Kram!

måndag 2 augusti 2010

DT-LO och några kort

Oj då! Upptäckte nu att jag inte gjort något inlägg sedan min första semesterdag. Jag är nu inne på min fjärde vecka av sex så det innebär att det gått några dagar... och veckor... igen.

Jag har hunnit med en sväng till Cypern en vecka, några grillkvällar i goda vänners lag och så lite vanliga vardagsbestyr och fix med huset som skulle göras. Vädret var ju toppen till att börja med men nu vete fanken vad vädergudarna sysslar med. I och för sig gillar jag regn och höst men den behöver ju inte komma redan i slutet av juli. Men som vanligt kan man inte göra så mycket åt saken mer än att gilla läget :)

Jag har läst en del också och äntligen tagit mig i kragen och plöjt igenom en bok av Björn Ranelid. Har varit rejält nyfiken på honom ett bra tag och tycker att han verkar vara en väldigt speciell person med många spännande sidor. Kontroversiell så det ryker men något gör att jag blivit nyfiken. Boken jag snart läst ut heter "Hjärtat som vapen" och är riktigt fascinerande. Språket är väldigt originellt, stundtals väldigt enkelt men mestadels ihopknåpat med stor omsorg, eftertanke och kärlek och proppat med metaforer. Historien är rätt stillsam, ett kvinnoöde, men fångade verkligen mitt intresse. Kan rekommenderas om man vill blanda upp lättsamma romaner och deckare med något helt annorlunda.

DT-alster

Jag besökte min gulliga DT-mamma Mita i förra veckan och kom därifrån full av entusiasm och inspiration. Fick med mig en hel del höst- och vinterpapper och gjorde en LO med hösttema. Fick mig nästan att längta efter hösten trots allt :)




Allt material finns att köpa på AltheasMix, förstås, och jag har använt:
  • Maja Design papper - Skördetid Sylta
  • Maja Design papper - Mina vänner Paula 8
  • Paper Adventures Autum - pappret i titeln
  • Röd cardstock
  • Inkido wellpappershjärta
  • Inkido swirl-stämpel
  • Röda brads, blad, spets, röd ståltråd
  • Rangers Distress Ink - Aged mahogany
  • Dymo till journalingen och en kanelstång (inte köpt hos Mita :)

Fastnade framför allt för det snygga cardstockhjärtat som säljs i en förpackning med både hjärtan och stjärnor.

Passa på att gå in i butiken och kolla efter REA-märkta grejer. Det är upp till 70 % rabatt på vissa saker!

Kort

Några kort har jag lyckats knåpat ihop också. De två första är bara bra-att-ha-grattiskort. På det översta har jag använt en stämpel som nog kommer att bli en favorit hos mig. Det är textstämpeln bakom Gorjuss-flickan, en textstämpel från Inkido med texten till Sonja Aldéns "För att du finns". Vacker text och vacker stämpel. Finns också hos AltheasMix.


Det här välkommen-till-världen-kortet har jag skickat till min kusin som nyss blivit mamma för första gången. Bebisen på fågeln är utstansad på min Gazelle.

Nu återstår lite släktbesök och sen bara härlig egentid i två veckor när min man börjar jobba igen. Skönt med semester ihop men också skönt med semester ensam ;)

Kramar från mig!