lördag 29 maj 2010

Fönsterkort med sommarkänsla

Idag har det varit riktigt aprilväder trots att det faktiskt är i slutet av maj. Man kan knappt tro att sommaren nästan är här. 12 grader, mulet och regn, hagel, regn i fullt solsken och så blåst förstås. Sommarkänslan som man kunde ana sig till för ett litet tag sedan, har kommit av sig totalt. Men den lär väl komma tillbaks vad det lider. Fördelen med dåligt väder är att man kan vara inomhus och göra alla de där studentkorten som liksom inte har blivit gjorda ännu ;)

Jag har en hel del olika projekt på min att-göra-lista. Det är beställningar på receptböcker och LOs och så kort förstås och så lite grejer för egen del som jag vill göra för att utvecklas lite. En del beställningsjobb är det inte så bråttom med utan de kan jag ta när jag får tid, men andra känns lite akuta typ studentkort och tack-kort till lärare.

När det gäller tackkort till lärare så har jag gjort ett sådant till min dotters lärare som hon haft i fyra år på Kunskapsskolan. Jag blev riktigt, riktigt nöjd med det! Älskar fönsterkorten men har haft lite jobbigt att göra dem eftersom man ska mäta en massa och jag är mästare på att mäta fel och så får jag kasta en massa papper. Men i förra veckan gjorde jag en superbra investering. Jag köpte en Martha Stewart Scoreboard och vips så är det ju hur lätt som helst med fönsterkortsvikningen! Kan verkligen rekommenderas. Jag valde papper från Webster's Pages som jag bara älskar och så har jag egentligen bara satt dit blommor, en fjäril, en liten nyckel, glitterstickles och text utkriven på wellum. Och så några halvpärlor såklart :) Allt material finns att köpa hos AltheasMix.



Imorgon är det mors dag och jag har gjort ett kort till min mamma med hjärtstämplarna från Stempelglede (finns att köpa på AltheasMix) som är så underbara. Vi firar mors dag här hemma hos oss med mors dags-lunch med hela familjen.



Jag har alltså även fått tummen ur när det gäller studentkorten. Igår och idag har jag gjort tre nästan likadana studentkort som jag fått beställningar på. Ska göra tre till som ska vara till "egna" studenter. Stämpeln älskar jag och den kommer från Skogstokiga. Såg den i deras blogg i torsdags, mailade dem och fick reda på att den var slutsåld. Frågade om de kunde stämpla upp några och det var inga problem. Jag köpte dem uppstämplade på akvarellpapper, de postade dem redan på torsdagen så jag hade dem i brevlådan igår! Helt otroligt bra service!


Till sist har jag gjort ett födelsedagskort till en tjej som gillar rosa. Och rosa blev det :)

Nu håller åtminstone jag tummarna för att det blir dunderfint väder imorgon på mors dag. Grattis till er alla morsor därute!



måndag 24 maj 2010

Scrapträff, tavla och några kort

Förra helgen var jag på scrapträff i Sparreholm. Det var AltheasMix som firade 1-årsjubileum och Mita hade ordnat en superrolig träff! Lokalen, fika, tävlingar... allt var toppen! Hon hade stor hjälp av Malin, Katta och Monica som såg till att allt funkade som det skulle. Millis, Tusse och jag sov över i vandrarhemmet som passande nog låg i bottenvåningen på Folkets hus där vi hade scrapträffen. Lördagen var dessutom den första riktiga sommardagen för året och vi passade på att äta lunch ute och sen tog vi oss en sightseeing i Sparreholm också. Det tog inte lång tid... :) En superhelg var det verkligen!

Jag fick som vanligt inte så mycket gjort. Lyckades skrapa ihop en LO och ett halvt kort som jag gjorde klart när jag kom hem. LOn vann jag faktiskt en skisstävling med och det var ju jättekul.


Härlig lunch utomhus! Millis och Tusse sken ikapp med solen :)

Kortet som jag gjorde klart hemma var en beställning till ett bröllop och det skulle vara vitt, guld, röda rosor och gärna ringar på. Fick med allt tror jag :) Just ja, idén med alla blommor på hjärat fick jag av Katta som gjort ett helt fantastiskt vackert kort som hon visade på träffen.



Sen fick jag en riktig utmaning. Beställaren kom med en ram och ett foto och ville att jag skulle göra något av det till en tjej som tar studenten. Ramen är djup och glaset sitter några cm utanför om ni fattar vad jag menar. Lite kul för då behöver man ju verkligen inte bry sig om att dekorationerna sticker ut. Alternativet var ju att göra det utan glas, men det blev faktiskt fint med glaset på. Jag gjorde en blomsterdekoration i nedre hörnet som liksom går ut på ramen. HOPPAS nu bara beställaren blir nöjd.


Det här kortet är också ett beställningsjobb och ska vara till en tjej som fyller 40.


Visst är det härligt att sommaren äntligen har kommit? Det känns bara så himla konstigt, det var ju inte länge sen snön låg meterdjup i trädgården. Fort har det gått minsann.


fredag 14 maj 2010

Månadens utmaning - inspirationsbidrag nummer två

Knappt något pyssel har det blivit, bara jobb och en massa andra saker som inkräktar på mitt privatliv :) Skämt åsido så vore väl kanske inte privatlivet och fritiden så mycket att ha om man inte hade ett jobb, så jag ska nog inte gnälla för mycket.

I veckan var jag på företagskonferens två dagar i Kalmar. En av föreläsarna var riktigt, riktigt bra och lämnade efter sig en ordentlig smak av "hmm... vad har jag för fördomar egentligen och hur har jag blivit programmerad att tycka och tänka under min uppväxt". Föreläsaren heter Claes Schmidt/Sara Lund, en och samma person alltså eftersom han är transvestit. Fördomar har alla och de kommer alltid att finnas, men nästa gång kanske i alla fall jag tänker efter en aning innan jag stämplar en person bara för att han/hon är annorlunda. Man kanske ska ta reda på VEM den personen egentligen är innan man bestämmer sig för att han/hon är på ett visst sätt på grund av hudfärg eller klädstil eller annat. OJ, där blev jag ju riktigt djup... Vi hade dessutom jättekul på middagen med efterföljande dans och spelning av företagets husband :)

Jag har äntligen fått ihop inspirationsbidrag nummer två till Månadens utmaning med det djuriska temat. Det var ju på tiden kan man tycka eftersom halva maj redan gått ;) Det blev en altrad ask med trollsländor på. Riktigt nöjd blev jag faktiskt. Nu ska jag bara komma på vad jag ska använda den till. Eftersom jag bara gjort en grej så får ni se tre bilder på den :)



Imorgon bär det av till AltheasMix scrapträff i Sparreholm och det ska bli sååå kul! Vi är några tjejer som sover över och det innebär ju att man kan ha det extra trevligt på kvällen :)

Ha're bra därute!




onsdag 5 maj 2010

Djuriskt - Månadens utmaning

Nu har jag knåpat ihop ett av två alster till Månadens utmaning där jag ska vara en av inspiratörerna för maj månad. Temat är "djuriskt", det ska alltså finnas ett eller flera djur med på vad det nu är man vill göra. Kort, LO, något altrat allt är ok. Jag valde att göra en kortmodell som jag aldrig gjort förr, en typ av pop-up kort.

Fick faktiskt med TVÅ djur på samma kort, fjärilen på framsidan och KANINBJÖRNEN på insidan! Om ni nu inte fattar varför jag skriver med versaler så är för att alla tisdags-pysselpinglor ska bli påminda om att de saboterade min syn på den älskade stämpeln. Jag har alltid sett den som en björn och så säger alla att det är en KANIN?! Vi närmare granskning tvingas jag nog gå med på att det skulle kunna vara en kanin... men jag målade den brun eftersom den alltid kommer att vara en björn för mig :) Hur som helst sitter hon i ett hav av blommor för det kändes passande vårigt. Framsidan fick se ut lite som ett paket och jag dekorerade det inte så mycket eftersom det roliga är på insidan. Kul vikning förresten, den kanske jag gör om någon gång.





Nu ska jag gnugga geniknölarna och komma på något mer att göra med djur på!