fredag 30 april 2010

Anteckningsbok

Igår firade vi valborg ihop med min bror och hans familj och mina föräldrar. Jag har varit helt lost på sista tiden och hade knappt lyckats planera någon mat, men det fick bli en gryta med rödvin, ja med kött också såklart, och en supergod kladdkaka med schweizernötssmet ovanpå som efterrätt. Jag lovar, den är gaaaalet god :) Det var jättetrevligt och kul att träffa brorsan o co igen. Det blir inte så jätteofta eftersom de bor i Ystad. Svägerskan Tina är superduktig på i princip allt hantverk och håller bl.a också på med scrapbooking, så det finns förstås alltid massor att prata om :)

Till och med på pysselfronten har det varit stiltje. I söndags var jag ute på jobbet och fixade med en utställning som en kollega ordnat. Vi är 11 personer som ställer ut målningar, foto, vindflöjlar, stolar och hus i miniformat, broderier, renoverade gamla möbler och så jag då med scrapbooking. Utställningen sker i receptionen där vi har en fikahörna så absolut ingen kan missa den. Det är verkligen kul att se vad folk håller på med utanför jobbet. Arbetskamrater har man såklart arbetsrelaterade relationer till och man har oftast ingen aning om vad de gör privat. När man sen får se att de målat vackra tavlor i underbara färger, eller håller på med hobbys som man inte visste fanns, så ser man helt plötsligt på dessa människor med nya ögon. Det är ju hur spännande som helst tycker jag!

Min supergoaste vän och arbetskompis Susanne fyller år på söndag och jag har altrat en liten anteckningsbok till henne. Det är ju för roligt, först fixade jag med papper, band och dekorationer och allt kändes jättebra. Sen återstod monteringen och vad hände??? JO, jag satte självklart på framsidan upp-och-ner! Jag tänkte direkt när tejpen fäst på framsidan att... shit... nu blev det nog galet. Och visst, när man öppnar boken är den givetvis upp-och-ner. Men det är väl lite så med livet överlag, det blir lite upp-och-ner ibland så det var nästan bara roligt ändå :)

Nästa vecka måste jag börja ta tag i pysslet igen. Jag har blivit tillfrågad om jag vill vara inspiratör i maj hos Månadens utmaning och det ville jag såklart! Utmaningen består i att skapa vad man vill, kort LO eller altrat. Kravet är att det ska finnas MINST ett djur. Så nu gäller det att gnugga sina hjärnceller en aning!

Ha en fortsatt trevlig helg alla!

fredag 23 april 2010

LO, kort och en avbiten tand

Varför? Varför måste man bita av en tand kl. 14.00 en fredag eftermiddag? Varför inte när som helst i början av veckan? Så att man har en möjlighet att komma till tandläkaren menar jag? Det är väl någon naturlag eller så antar jag. Det är väl bara att avvakta till måndag morgon och hoppas på en snabb tid. Ont har jag i alla fall inte. Inte ännu...

I veckan har jag gjort klart två kort. Båda är beställningar till två olika tjejer som fyller 40 år. Jag ville prova något nytt som inte är Tina-stil på och jag gjorde bland annat en variant av tegelstenskort. Blev lite glad över resultatet faktiskt. Två av "tegelstenarna" sitter kvar på insidan när man vikt upp kortet som ni kanske ser på bild två.


Det andra kortet gjorde jag med Webster's pages-papper. Jag älskar dem! Speciellt deras wellumpapper. Almanackan, fjärilarna och bannern med Grattis på är från wellumpappret. Det ger en speciell effekt åt kortet tycker jag. Jag har ritat runt månad och dag med embossingpennan och embossat i brunt, samma som i Grattis-stämpeln. Blommorna är ju mina favoriter som sagt, Stempelgledes stämplar från Grunge Collection. Allt material finns hos AltheasMix .

Här kommer LOn jag gjorde till utmaningen hos Mixen förra helgen. Skissen var mer detaljerad än jag är van vid och jag hade lite svårt att få till det. Men jag är rätt så nöjd med resultatet ändå :)


Nu ska jag kasta mig i TV-soffan och troligen somna till någon film. Fredag, tacos och ett par glas vin... sen är det kört ;)

Kramen!



måndag 19 april 2010

Ny webbshop och så några kort såklart :)

Ny vecka och nya utmaningar i livet! Tiden bara rusar på och april är snart slut. Vulkaner har haft utbrott, många resedrömmar har slagits i spillror och massor av människor är strandsatta i andra länder på grund av eländiga askmoln. Livet attackerar emellanåt och lika förvånad och överrumplad blir man varje gång.

Jag har inte hunnit att pyssla alls mycket den sista tiden även om jag faktiskt hunnit med en jättetrevlig scrapträff i lördags på Mixen. Jag var totalt ofokuserad men lyckades ändå knåpa ihop en LO efter en skiss. Eftersom jag inte kunde vara kvar hela tiden ut så lämnade jag LOn så därför kan jag inte visa den ännu. Vann gjorde den inte. Jag är inte speciellt nöjd med den heller eftersom det blev lite mycket grejer på den, men har man en skiss att följa så gör man ju det. Kunde ju inte tolka bort för mycket :) För övrigt var det jättetrevligt och roligt och Mia hade ordnat allt helt perfekt. Vi ska bara inte tala om den goda chokladmoussen... tack för receptet Mia :)

Och tro det eller ej men jag VANN en DreamKuts på lotteriet!!! Fatta det! Jag som alltid har sån otur lyckades för en gångs skull kamma hem förstapriset! Jag är glad som ett litet barn och tittar till den fina maskinen emellanåt bara för att se att den faktiskt står där och är min :)

-0-0-0-0-0-0-

Jag vill passa på att slå ett slag för AltheasMix nya webbshop! Gå in och kolla så får ni se hur fin den blivit. Om ni beställer något och passar på att skriva in koden "Askmoln" så får ni 20 % på hela beställningen fram till den 25 april! AltheasMix har också blivit återförsäljare för Stempelgledes stämplar och de är ju sååå fina! De kommer in i butiken i maj men finns att titta på redan nu i webbshopen. Kolla nedan så ser ni vad jag gjort med Grunge Collection-stämplarna.

-0-0-0-0-0-0

Två nya kort har det blivit. Det första är alltså Grunge Collection-stämplarna från Stempelglede. Jag har stämplat blommorna med blå distress på vanligt albumpapper och sen har jag stansat ut dem med Retrostansar. Sen har jag duttat på färg med distressdynorna i två olika blåa nyanser. Till slut hade jag på cinnamon glitterstickles och sen satte jag ihop dem med bronsfärgade brads. Stämpeln under cirkeln i mitten har jag embossat med bronspulver. På två av blommorna stansade jag ut den största delen i wellumpapper. Allt material finns hos AltheasMix.



Det andra är med en underbart wellumpapper från Webster's Pages "Postcards From Paris" som ger en superhärlig effekt på kortet. Jag har för första gången sytt på kortet, för hand, och det gör jag nog inte om :) Monarchfjärilen från Martha Stewart är en klar favorit hos mig för tillfället.

Ha en bra vecka! Kram!

onsdag 7 april 2010

SCRAPTRÄFF - och så kort så långt ögat når

Tyst på bloggen har jag månne varit, men jäklar vad jag producerat kort! Hela påsken, med avbrott för välförtjänta måltider och lite socialiserande, har jag skapat beställningskort. Inte mindre än sju stycken!

-o-o-o-o-o-o-

Men jag ska börja med att pusha för vårens STORA SCRAPTRÄFF/1-ÅRSKALAS i Sparreholm hos Mita och AltheasMix!

Datum: lördagen den 15 maj
Tid: kl. 10.00-22.00
Plats: Folkets Hus i Sparreholm, stor lokal där alla får plats i samma rum
Pris: 200:-

Fikabordet står dukat hela dagen med tillgång till mackor, fikabröd, dricka och godis. Lokalen ligger nära busshållplatsen och det finns mycket bra parkeringsmöjligheter. Det finns några platser att hyra i vandrarhemmet på bottenvåningen om någon vill sova över. Och så blir det såklart massor av skoj och överraskningar... det är ju 1-årskalas!

Maila Mita för mer information och anmälan!

-o-o-o-o-o-o-

Och så över till korten. Det första är ett födelsedagskort till en kille i 20-årsåldern. Fick för mig att han skulle gilla ett pinupkort, det första jag gjort, och jag hoppas jag har rätt. Beställaren trodde i alla fall att det kunde funka :)

Detta är till en liten tjej med egen häst. Tyckte jag fick till rosetten riktigt snyggt faktiskt. Heter det rosett förresten, det man får när man vinner hästtävlingar?

Har fått för mig att jag ska göra sådana här namnbanderoller hela tiden nu. De dyker upp på fler kort kan jag säga. Tycker att de står upp snyggt och ger ett djup åt kortet.

Detta är en beställning till en man som fyller år.

Här kommer ett kort till en glad och sprallig 40-åring.



Och så har vi ett bröllpskort till ett par i Sydafrika som ska gifta sig i sommar.

Just det ja, namnbanderollen igen :)

Och så ett födelsedagskort till en kvinna som fyller år. Typsnittet är Jane Austen igen.



Och så avslutningsvis ett födelsedagskort till en 70-åring.



Hoppas nu att alla beställare blir glada och nöjda!

Nu har jag inte en enda beställning kvar för tillfället! Kanske att jag hinner göra mars och april månaders BOM-utmaningar då, missade ju förra gången. Måste bara hitta foton på mig igen och det är ju alltid det som är problemet.

Ha en bra vecka alla!