söndag 28 mars 2010

LO och några kort

Åter i Nyköping efter en jättekul träff hos Handarbeta. Träffade många gamla bekanta och några nya. Jag satt bredvid Mita, Marita (TusseMaja) och Katta och det var inte tråkigt kan jag lova :) Tack tjejer för trevligt sällskap!

Som vanligt fick jag inte sådär jättemycket gjort men jag lyckades i alla fall skrapa ihop en LO och två och ett halvt kort. Det halva kortet gjorde jag klart hemma idag. Jag var med i den ena av utmaningarna och det var såklart 24 andra också så någon vinst blev det ju förstås inte. Men jag är jättenöjd med det jag gjorde ändå.

Fotot på LOn är på min dotter Fanny för hundra år sedan när vi åkte tåg i Skåne. Hon ser verkligen drömmande ut och jag bara älskar den där fjärran blicken. Tyckte själv att titeln "Far, far away" var bra eftersom det är så hon ser ut och eftersom vi åker bort med tåget, MEN... en kompis till Fanny såg LOn idag och tyckte det stod Farfar... så kan det ju gå när man tycker att man är klurig :) Och varför kan jag inte skriva på svenska???



Det här är ett beställningskort som ska ges bort i vänskapets tecken. Det var så många som gjorde tegelstenskort igår så jag tyckte också att jag skulle göra ett.

Detta kort är från mig själv till en speciell vän som betyder mycket för mig. En kompis som alltid lyssnar och som man kan lita på i vått och torrt.
Detta blir det sista påskkortet för i år och det är ett beställningsjobb. Körde i samma stil som de tidigare med ägget. Pappret var Katta jättesnäll och gav mig eftersom mina påskpapper var slut.

Nu blir det en jättekort arbetsvecka för min del. Jobbar bara måndag och tisdag och sen tar jag påskledigt. Skönt ska det bli!
Kramar!

torsdag 25 mars 2010

Påskkort och grattiskort

Imorgon är det fredag igen och det är ju inte helt fel :) På lördag åker mannen och jag upp till Stockholm igen för vårens scrapträff på Handarbeta. Haha... det lät nästan som att han ska med på träffen och det ska han såklart INTE! Han får göra något annat. Jag ser verkligen fram emot en hel dag av scrappande och det ska bli sååå himla kul att träffa lite bekanta igen!

Det har varit lite dåligt med skapandet på sistone av en massa olika anledningar och jag ligger lite efter med beställningarna. Två har jag dock lyckats göra, ett påskkort (egentligen två men de blev identiska så jag visar bara ett) och ett grattiskort. Jag är riktigt nöjd med grattiskortet. Gillar verkligen stämpeln. Påskfärgerna har jag lite svårare för men ägget blev lite coolt ändå och fjädrarna ger ju en häftig effekt.


Kom på att jag måste skriva ut lite foton också om jag ska vara med i någon utmaning på lördag. Shit, och jag som inte har några bra foton! Får väl rafsa runt lite i mapparna och se om jag kan hitta något kul.

torsdag 18 mars 2010

Maja Design "Crea Diem"

Kolla in dessa UNDERBARA papper från Maja Design! De finns nu att förbeställa på AltheasMix, alla 18 dubbelsidiga papper för 199:- (ordinarie pris 234:-). Troligen dyker de upp i butiken till helgen eller i början av nästa vecka.

Fraktfritt gäller fortfarande för beställningar från 200:- och under 2 kg!

Äntligen kom vårkänslorna! :)


måndag 15 mars 2010

LO efter skiss och DT-påskkort

Är det verkligen redan måndag igen? Fattar INTE att veckorna går så fort! Snart är det påsk och innan man vet ordet av så är våren i full blom. I helgen när jag satt ute och fikade i solskenet och hörde fåglarnas glada pipande, bestämde jag mig för att aldrig mer klaga de morgnar i sommar som jag får vakna upp till ljudet av fågelsång. Det är ju så galet vackert och rogivande! Men om det är skatorna som skränar får jag faktiskt klaga för det kan väl aldrig klassas som fågelsång?

I veckan har jag gjort en LO till SS månadsutmaning marsskissen. Jag valde att följa skissen slaviskt :) Fotona föreställer min dotter och är tagna för en sisådär 14 år sedan när hon varit ute och plockat blåbär i skogen. Äntligen hittade jag rätt papper och skissen var så himla ren och fin och passade min stil perfekt. Och så har jag förstås använt typsnittet Jane Austen igen... tack Monica för att du visade det för mig, jag är helt såld på det nu. Journalingen är texten till "Mors lilla Olle". Så... håll tummarna för att det går bra i omröstningen :)

Och så här såg skissen ut.

Jag har också skapat två påskkort av det påskpaket som AltheasMix säljer för 49:- styck inklusive frakt. Paketet räcker gott och väl till fyra kort. Det enda som inte kommer från Altheas är kaninstämpeln som är privat. Spana in den lilla glittrande haren i hörnet, den är ju för gullig!

Men ÅÅÅÅÅ vad svårt det är att få till ljuset bra när man fotar just nu! Blir nästan tokig! Om det inte blir för mörkt så blir det alldeles för ljust. Inte ens i PS kan jag få till det bra :( Jaja... tänk er korten lite ljusare så blir det rätt :)

Imorgon är det pysseltajm igen och det är ju lika kul varje gång. Jag har några kortbeställningar på gång som jag kanske ska ta tag i.

Ha en bra vecka!

Kram!

söndag 7 mars 2010

Kortlåda och några kort

Vilken underbar helg det har varit! Sol hela lördagen och idag tittade den också fram efter en halvmulen morgon. Maken och jag tog en promenad i skogen igår på två och en halv timme med ryggsäcken packad med fika. Vi hittade till slut ett älgtorn där vi klämde ner oss. Vacker utsikt och med en rykande varm kopp te i näven så kändes det inte helt fel. Jag bara älskar dagsmeja! Droppet från snö som smälter på takpannorna är så otroligt rogivande och ingjuter hopp om en ljus och varm framtid.

Här kommer den senaste veckans kortskörd. Kortlådan gjorde jag visserligen för ett tag sedan men jag har glömt att visa bilderna på den.

På det första kortet har jag bara använt stämplar från Grunge Collection från Stempelglede. Jag har haft dem ett tag men först nu fick jag tummen ur och använde dem. Visst är de underbara? De kommer garanterat att bli mina älsklingar ett tag framöver.

Blommorna har jag först stämplat och sedan stansat ut med mina retropunchar. Sen har jag chalkat kanterna med både rött och brunt och till slut haft på glitterstickles. Det syns nog bara om man klickar på bilden för att få den större. I mitten har jag satt underbara kopparglittriga brads som jag köpt hos AltheasMix. Texten i cirkeln har jag kört ut från datorn och det är typsnittet Jane Austen. Swirlsen runt cirkeln har jag embossat i brunt.

Här har jag gjort ett dopkort med en underbar stämpel som jag köpt på Mixen. Jag har satt en tag i överkant som går att dra ut. Där tänkte jag skriva in namn och eventuellt datum eller vad nu den som köper kortet vill att det ska stå.

Den uppmärksamme känner kanske igen trädkortet och det beror på att jag lagt ut det tidigare. Nu har jag modifierat det en aning eftersom det ska användas i ett annat syfte än det var tänkt från början. Jag har satt dit en passande text och några blommor och halvpärlor.

Det här är ett beställningskort till en tvååring som gillar fotboll. Eller rättare sagt så gillar hans pappa fotboll. Stämpeln från Panduro kom väl till pass.

Och så kortlådan till slut. Jag säljer en del kort på jobbet och har inte haft någon bra förvaring. Hittade den här beskrivningen någonstans på nätet (när jag kommer ihåg var så länkar jag dit). Älskar det här ugglepappret men det syns ju såklart inte när jag ställt i en massa kort :)

Så här ser det alltså ut med kort i.


Imorgon är en ny vecka i livet och jag hoppas att det bara blir varmare och varmare. Eller vad säger ni? Vill ni ha mer vinter nu?