måndag 28 december 2009

Knapprea hos AltheasMix och nyårskort

Missa inte erbjudandet hos AltheasMix! Det är 50 % rabatt på alla knappar så långt lagret räcker! Klicka här för mer info.

---ooo---ooo---ooo---

Jag brukar aldrig göra nyårskort men i år har jag gjort två identiska som jag skickat till två vänner som jag vill tacka för året som gott. Jag älskar den lilla ängelstämpeln... tycker hon är så himla gullig! Stjärnorna hittade jag på Confetti (i Nyköping) och de fanns både i silver och guld. Jag köpte förstås båda :)

Stämpeln inne i kortet har jag köpt på AltheasMix och jag har embossat den i svart och Rainbow sparkle. Det kom lite vid sidan om som inte gick att pensla bort utan att bokstäverna också försvann så jag lät det vara så. Det ser lite "ruffigt" ut men det tycker jag bara är snyggt. Själva vingarna har jag duttat glitterstickles på.


Om jag inte hinner skriva mer före nyår så önskar jag alla ett riktigt Gott Nytt År!



onsdag 23 december 2009

Fönsterkort och några vanliga kort

Här har det minsann varit tyst på sistone! Man skulle kunna tro att det hänt något och det har det väl också kanske. Jag har börjat jobba efter sjukskrivningen och så kom ju den där JULEN så plötsligt i år igen. Men jag har faktiskt pysslat en hel del, det är bara själva bloggandet som fått lida.

Jag har ÄNTLIGEN gjort ett fönsterkort som jag tänkt göra så länge men som inte blivit av tidigare. Från början var det Marita (Tussemaja) som inspirerade mig och sen har jag sett en massa fina exempel i olika bloggar. Min mamma fyllde 75 år i måndags så det fick bli ett fönsterkort till henne.

Sidorna inne i kortet har jag klätt med samma papper som bakgrunden. Jag har stämplat med min stråstämpel i olika brunbeiga färger på bakgrunden.



Ett beställningskort till en examen. Denna hÄngla-stämpel tycker jag är sååå användbar. Den och stämpeln på nästa kort är nog de jag använt allra oftast av mina stämplar.



Ett beställningskort till en tjej som slutar sitt jobb till nyår. Här har jag använt pärlor på tråd som jag virat runt blommorna. Det blev så snyggt och så slapp jag ju jobbet att trä på pärlorna själv :) Pärlor på tråd är köpta hos AltehasMix och finns i olika färger.


På detta kort har jag också använt pärlor på tråd. Återigen min andra älskade hÄngla-stämpel :)



Måste avsluta med ett kort på vårt fågelbord som höll på att välta av all snö som fallit.

GOD JUL på er alla! Tänk att vi äntligen fick en riktigt snöig jul! Det är vi ju verkligen inte bortskämda med här i Nyköping.

söndag 6 december 2009

Diva :)

Idag är det sannerligen en trist andra advent! Åtminstone när man tittar ut genom de regnrandiga fönsterrutorna och förgäves försöker hitta något som kan påminna om december och juletid. Men å andra sidan är det mysigt för man kan stanna inne med någorlunda gott samvete och ägna sig åt roliga saker som att städa toaletter och stryka tvätt ;)

I förra veckan skulle min dotter lämna in ett uppdrag i skolan i ämnet Bild. Uppgiften var att ta en bild som skulle gestalta en identitet. Man kunde välja identitet helt fritt och det behövde inte vara något som man själv identifierade sig med, tvärtom kunde det vara något man absolut inte är som person. Jag vill inte lägga någon värdering i om denna bild är något dottern är eller inte är, men jag tycker att hon fick till fotot fantastiskt bra. Hon lyckades övertala brodern att borsta hennes hår och fadern att hålla i rougeborsten. Jag fick agera fotograf. Nog tycker jag att hon är skrämmande lik den diva hon försöker gestalta :)

Jag var naturligtvis tvungen att göra en LO av bilden. Tycker att jag fångat temat rätt så bra och lyckades hitta papper och dekos som jag gillade och som passade färgmässigt.



Nu är min sjukskrivningstid över och jag ska börja jobba igen. Jag lägger ingen värdering i det heller :)

Ha en fortsatt trevlig andra advent!


torsdag 3 december 2009

LO, DT-blomkrukekort och ett kärlekskort

Igår var jag ute och gick en riktigt lång vinterpromenad i det fantastiska vädret. Solen sken och det var runt fyra minusgrader och jag riktigt kunde känna hur energin började sippra in i kroppen igen! Idag är det fortfarande kallt men dimmigt. Rimfrosten ligger i alla fall kvar och det är så vackert tycker jag.

Jag har pysslat en del den sista veckan. I somras tog jag en kul bildserie på min son och två av hans kompisar när vi var ute på en av våra favoritöar i Nyköpings skärgård. Jag gjorde en ganska enkel LO men jag tycker att det kan räcka med dekorationer på den. Jag vill att det är bilderna som ska dominera så att de inte försvinner bland alla dekos :)

Häromdagen fick jag en beställning på ett kärlekskort. Det var jättekul att riktigt få frossa i hjärtan och rosor! Jag är riktigt nöjd med resultatet och hoppas nu bara att beställaren blir nöjd också. Jag ska leverera kortet idag.


Jag hade lite DT-material kvar och gjorde en vintrig blomma som man kan ge bort när som helst på vintern och inte bara till jul. Allt material kommer från AltheasMix såklart. Jag gillar verkligen de rostiga metallsnöflingorna på blommorna!

Så här ser kortet ut utdraget. Den vita ytan är tänkt att man ska skriva sin hälsning på.


Ha en härlig torsdag och njut i vinterkylan!