måndag 28 september 2009

Scrapträff och massor med alster

I lördags var jag på scrapträff på Mixen i Nyköping. Det var bara sååå kul och Mia hade ordnat allt fantastiskt bra! Jättefina vinster lottades ut och tre tävlingar fanns det att vara med i. För ovanlighetens skull hann jag vara med i alla. Finns det något roligare än att sitta en hel dag och bara pyssla med en massa trevliga människor? Nej, jag tror inte det...

I LO-tävlingen skulle man föja en skiss och mitt resultat blev så här. Och VANN gjorde jag också! Oväntat och superkul!

Nästa tävling var att göra ett kort efter en skiss. Jag gjorde ett enkelt julkort med en av mina nya favvostämplar från Gillian F Roberts. Visst är de söta de små mössen?

Till den sista tävlingen fick vi varsin ask att altra. Här tröt inspirationen och det kändes mest som att jag klistrade på papper utan någon egentlig känsla. Men underbart duktiga Veronica som satt bredvid mig tipsade om hur jag kunde göra med nyckeln i grungeboard. Först kletade jag på cracklepaint och sedan sprayade jag den med glimmermist i rosa. Det blev en häftig sliten effekt så nu står cracklepaint överst på önskelistan!

Här kommer några bilder från träffen. Pysselkoncentrationen är hög även om TusseMaja verkar vara mest intresserad av mobilen just i denna stund :)

Vid mitt bord satt Nina som vann både korttävlingen och altertävlingen! Grattis igen! Och så Veronica förtås som tagit sig hela vägen från Stockholm till Nypan!

Bredvid mig satt Millis som pysslade på i lugn och maklig takt... eller NOT! Kändes stundom något stressat för att hinna klart med sin LO till tävlingen! Helt underbart!

Tack alla för en supertrevlig träff! Ser förstås fram emot nästa gång :)
***************
Här kommer ett DT-alster som jag gjort till Mita och AltheasMix. Alla i DT-gänget har fått varsin skiva som hon sedan ska göra en bok av. Allt material finns hos Altheas förstås.

Dikten hittade jag på Internet och den var så gullig tyckte jag! Skit i min handstil... den är inte vacker, jag vet :(

Och så har jag gjort ytterligare ett julkort. Gillar verkligen stämpeln och bakgrundspappret är jättebra och smidigt eftersom det liksom blir klart med en gång. Stjärnorna har jag stansat ut med CBn och haft glitterstickles (Stardust) på.

Detta är ett beställningskort till ett brudpar. Försökte hålla det enkelt för ibland känns det rätt och resultatet är jag nöjd med.



Detta kort var kul att göra! Ett beställningskort också till en tjej som gillar prinsessor. Jag klippte ut en krona i rosa papper och stansade ut papperscirklar. Sen gick det åt nästan en hel burk glitterstickles guld till cirklarna plus massor av guldpärlor. Men det var det värt!



Och sist ut ytterligare ett beställningskort till en man som fyller 70 år. Gillar höstfärgerna och stämpeln från hÄnglar är så himla användbar.


Ja mina vänner, det var allt för den här gången. Hoppas ni orkade titta igenom alla bilder!




fredag 18 september 2009

DT-uppdrag och en massa övriga kort :)

Nu jäklar har jag kommit in i ett pysselstim! Det känns jättekul att ha hittat inspirationen igen och jag har fått riktigt roliga beställningar som har varit kul att klura lite på.

De första två korten är gjorda som DT-uppdrag för AltheasMix. Mita säljer nu jätteroliga Halloweenpaket (se erbjudande till höger) och ett sådant paket har jag satt tänderna i. Halloween är en helg som jag egentligen inte är så mycket för, men det var skitkul att göra kort i organge, lila och svart som är färger jag annars aldrig skulle välja. Sen gillar jag skelett så det var ju perfekt :)
Jag gjorde ett 10x10 cm kort också.

Åhhh... fatta vad underbart att göra ett riktigt prinsessigt kort! Beställningen är till en liten tjej som älskar prinsessor och rosa. Jag gick nästan i spinn när jag letade rosa papper och blommor och grejer som glittrar! Sen var jag förstås tvungen att köpa en ny stämpel också och hittade denna fina hos Tingtura och den kommer garanterat att bli en favorit i repris. Jag älskar grodan hon håller i :D


Det här kortet är till en tjej på mitt jobb som har det väldigt jobbigt just nu. Hon behöver alla tankar och allt stöd hon kan få.


Det här beställningskortet är till en kille som gillar gitarrer och som fyller 20 år. Som vanligt en utmaning att hitta "killiga" papper, men jag har gjort en LO på min gitarrspelande son med detta papper och tycker det passar riktigt bra. Sen matchade det tröjan också :) Och sedelficka skulle det vara också så den klämde jag in i "viket".


Den här beställningen löd: Birgitta, 60 år och gillar lila. Lackade bokstäverna med 3D-lack för att få dem att blir lite "hårdare" och ge lite mer lyster åt namnet. Fler och fler vill gärna ha med ett foto på korten och det är himla kul att göra något av.


Nej, nu ska vi nog kolla på någon långfilm eller nåt och kanske somna i soffan. Det är ju fredagsmys ikväll!
Trevlig helg på er alla!

lördag 12 september 2009

Hallååå!

Är det fortfarande någon därute som orkar vänta tills det kommer ett nytt inlägg här? I så fall har ni ett otroligt tålamod för nu har det ju gått hur lång tid som helst! TACK alla ni som ändå hälsar på mig!

Jag har inte mått sådär jättebra på sista tiden och orken har liksom bara räckt till att jobba, laga mat och försöka komma iordning efter renoveringen. Det är ju så mycket som ska på plats... lister, kabelkanaler, gardinstänger, lampor golv... you name it. Och det är inte klart ännu men vi är på god väg. Nu känns det som att vi fått näsorna över vattenytan så kanske kommer lite av mina krafter tillbaks igen.

Jag har hunnit och orkat pyssla liiite grann i alla fall. Och så har jag varit på en decoupage-inspirations-kväll med Mia, Millis och Jenny och några andra decoupagesugna damer. Det var jättekul! Sällskapet var som vanligt supertrevligt och själva decoupagen var jätterolig att prova på. Jag har ju som bekant redan gjort en ask, men nu fick jag en massa bra tips och idéer till nya saker att decoupaga på (decoupera... decoup???).

Det första jag vill visa är ett ljusfat och en tändsticksask som jag gjorde så enkelt det bara gick. Hahaha... medans alla andra satt och klippte ut mönster för brinnande livet så klippte jag bara ut en fyrkant vardera till fatet och asken. Det gick ju lite fortare :) Först målade jag objekten med vattenbaserad färg, sen lackade jag dem, satte på servetten och lackade över. När det torkat målade jag undersidan och lackade. Jag är jättenöjd med resultatet även om det var i enklaste laget :) Förresten så är ljuset inget riktigt ljus utan ett fuskljus som jag tror är gjort av typ stearin men drivs av ett batteri. Det ser otroligt verkligt ut och har fördelen att det kan vara påslaget när man är bortrest för att lura tjuvarna! Min brorsa höll på att få slaget när hans ena dotter vände på ljuset för han hade inte märkt att det inte var riktigt, trots att han suttit bredvid det en hel kväll. Ljuset är köpt hos Clas Ohlson.


Skålen har jag först lackat under ängeln, sedan satt dit ängeln och lackat hela skålen (på undersidan). Sen målade jag ängeln vit och duttade dit vita prickar. När allt torkat målade jag skålen blå och sedan lackade jag igen (allt på undersidan). Det ser så himla mycket proffsigare ut än vad det är! Sånt gillar jag :D


Så har jag gjort ett kort till en namngivningsceremoni. Jätterolig utmaning! Beställaren skulle själv vara officiant och genomföra själva namngivningen och han skulle vara utklädd till viking. Jag skulle även ha med en dikt som han hittat på nätet och som är sååå fin! Jag hittade en jättekul vikning hos duktiga Cornelia och som passade bra då jag skulle få med så mycket på det. Den bruna fyrkanten på framsidan ska det sitta ett kort i på pojken, men vi fick inte fram något i tid så mottagaren får själv sätta dit det. Det ser lite tomt ut just nu...





Födelsedagskortet och flaskkortet är till min farbror Sven som fyller 75 år (namnen på givarna ska stå på tagen också)



Sen vill jag passa på att tipsa om Mitas Halloween-erbjudande på Altheas Mix! Hon säljer Halloweenpaket som är värt 80:- för bara 49:- och frakten är fri! Gå in och kolla!

Han en fortsatt mysig septemberhelg!

Kramar från