lördag 20 juni 2009

Ett DT-alster och två pojkkort

Hoppas ni fick en fin midsommar alla! Vi hade jättetrevligt även om vädret var väldans skiftande. Ingen dans kring någon midsommarstång för oss inte, nej kidsen är för stora och vi andra hade ingen lust. Så en sen midsommarlunch med mina föräldrar, en lååång sådan, och efter det lite TV. Låter inte så upphetsande och det var det inte heller men nog så trevligt. Ungarna drog in till stan till olika ställen och kom hem fram på nattkröken.

*****
Jag har gjort en presentpåse av DT-material som jag fått av Mita. Det var min första påse och inte vet jag hur man gör, men så här blev det i alla fall. Hålet gjorde jag med min WorldWidePunch (tror jag den heter) och så bara knöt jag en rosett i. Jag gillar verkligen muffinspappret.

Allt material finns förstås att köpa hos Mita!



*****

Jag har gjort klart mina två återstående beställningar på kort också. Det ena till en nyföding och det andra till en kille som fyller 1 år. Jätteroligt att göra kort som inte är så himla gulligt rosa, även om jag älskar rosa, och faktiskt två med vanlig vikning. Bilkortet är en favorit i repris men den som beställde det ville att det skulle se ut som det jag tidigare gjort fast mer i grönt.




Imorgon drar vi till Göteborg för att kolla på AC/DC som båda ungarna gillat sen de var små. Bra gitarrer tydligen. Själv är jag väl inget superfan av dem men visst har de gjort några bra låtar. Och de är ju kul att titta på de små gamla pojkgubbarna :)


tisdag 16 juni 2009

Lite nya kort

Nu är studenten över och jag kan lägga studentstämplarna på hyllan tills nästa år. Känns lite skönt faktiskt, ungefär som när julen är över och man kan börja testa nya saker igen.

Now when everyone has quit school, I have no more orders for studentcards. Feels quite nice to put the student-stamps on the shelf until next year. A bit like when x-mas is over and you can start fresh again and try out new ideas.

Jag har tre beställningar på lut till småpojkar i olika åldrar och jag är klar med det ena som jag blev supernöjd med. Det var till en kille som heter Ville och fyller fem år. Han gillar dödskallar och är en liten tuffing. Så jag köpte superhäftiga stickers hos Mita som jag använde några av. Måste surfa runt efter en dödskallestämpel för det kan säkert bli fler kort till tuffa killar framöver.

I have three orders for cards for small boys and I delivered one yesterday. It was for a cool five-year-old who likes skulls. I bought a sticker-skull at Mita's but I would like to find a skull-stamp in case I get more orders like this.

Studentkortet är ett som jag själv gav bort till granntjejen som vi var på uppvaktning hos. Tyvärr var vädergudarna inte i Nyköping i fredags men när studenterna sprang ut var det faktiskt uppehåll och det var skönt för alla sommarklädda studenter. Asken har jag för övrigt gjort med hjälp av Top Score Multiboard, också inköpt hos Mita.

The studentcard was from my family to my neighbour's daughter. The box I made with some help from my Top Score Multiboard which I also bought at Mita's.



Det tredje kortet är till en kollega på jobbet som går i pension. Hennes avdelning som satte ihop en bild med alla arbetskompisar och ville att jag skulle göra ett kort av det. Det blev ganska kul tycker jag nog.

The third card is for a collegue who retires this summer. I got a photo with pictures of all the people that work with her and they wanted me to make a card out of it. I think it turned out quite nice.


Det fjärde kortet är ett beställningskort som skulle ha samma färger som bröllopskortet längre ner i bloggen. Jag gillar verkligen de färgerna själv så det blev en favorit i repris.

The fourth card is an order for a birthdaycard that should have the same colors as the weddingcard I made further down the blog. No problems to make that since I really like the colors myself!



Just nu väntar jag på ett leveransbesked på en scrapgrej som jag beställt... jag är sååå nyfiken och har lätt (läs: svår) ångest över inköpet. Berättar vad det är när jag fått beskedet!

Right now I'm waiting for a deliverynotice for a scrapthing I ordered yesterday... and I'm sooo curious and at the same time I am quite filled with anguish over this order. I tell you what it is later!


Jag fick en rolig utmaning från Marie-Louise häromdagen tillsammans med en award. Tack så hjärtligt min vän! Den tar jag med i nästa inlägg eftersom jag måste fundera lite över svaren först :)

I got a fun challenge from Marie-Louise the other day together with an award. Thank you a lot my friend! I'll answer it in later since I have to think about my answers for a while.


lördag 13 juni 2009

Utlottning av smycke

Det pågår en utlottning av ett namnsmycke hos Mami Design som jag hittade hos Linda och visst är det jättesnyggt? Om du vill vara med i utlottningen kan du gå till Lindas blogg för att se vad du ska göra.




måndag 8 juni 2009

Mängder av nästan likadana kort :)

Den här helgen har jag gjort kort som besatt. Totalt sex stycken har det blivit och i förra veckan gjorde jag ytterligare tre. Jag kan inte visa alla ännu tyvärr, men fem stycken funkar plus två mors dagskort. Jag börjar bli liiiite trött på min vikning och att alla ser nästan likadana ut. Men när man har många att göra så finns det inte utrymme för så mycket experimenterande. Och jag är sååå glad för alla beställningar jag får såklart!

This weekend I've made six cards and last week I made three. I can only show you five so far and the rest I will show later when they have been delivered. I'm beginning to get a bit tired of my folding and that all cards look almost the same. But when there are a lot of cards to make there is no time for experimenting unfortunately. But I'm not complaining, I'm sooo happy for all the orders I get!

Men jag har ett par på gång som kommer att bli lite annorlunda eftersom de är till småbarn. Av de jag gjort denna gång är jag klart mest nöjd med bröllopskortet! Jag älskar papprena och prima-blommorna! Visst blev det gulligt?

I have a couple of cards left to do and they will be a bit different as they are for two small boys. My favourite card this time is the weddingcard. I just love the paper and the prima-flowers!

För övigt så har jag inte hunnit hälsa på någon av er på jättelänge och det känns dötrist. Men bättring kommer att ske snarast, I promise...

I'm a bit sad that I haven't had the time to visit your blogs for a while, I will pull myself together soon, I promise...













måndag 1 juni 2009

Tre studentkort och svar på utmaningar!

Idag har jag hälsat på hos Mita och passade på att fylla på förrådet av blommor, papper, tejp, stämplar, bling mm. Varför får man aldrig nog? Och det var förstås inte allt jag ville ha, men det finns vissa naturliga begränsningar...

I helgen har jag i alla fall gjort iordning fyra av de studentkort jag fått beställning på. Jag är jättenöjd med allihop och tycker att blommorna gör det där lilla extra. Hoppas beställarna blir nöjda också :) Det blå kortet till killen har jag gjort två ex av med olika namn då förstås. Jag hade ingen studentkille så jag fick rita mössan själv och tycker att den blev helt ok.






Jag har blivit utmanad av Marie-Louise också! Jättekul och här kommer mina svar:

3 saker som finns i mitt:
Kylskåp: Aloe Vera-dryck, kalkonpastrami, mjölk
Frys: wokgrönsaker, kyckling, lax
Skafferi: nötter, dinkelmjöl, frukostflingor
Handväska: mobil, plånbok, astmaspray
Sminkväska: mascara, ögonpenna, locobase repair
Badrumshylla: eltandborste, massor av olika hudkrämer och mängder av hårprodukter
Förråd: julsaker, vinterskor, verktyg
Hjärna: jobbet, scrapping, familjens väl och ve (och mottot ” var glad för varje dag du får”)
Jackficka: nycklar, näsduk, passérkort till jobbet
Kryddskåp: grillkrydda, citronpeppar, italiensk salladskrydda
Barskåp: eftersom jag inte dricker själv så har mannen fyllt det med whisky av alla sorter
Köksbänk: mixer, vattenkokare, fruktskål

Denna utmaning sänder jag vidare till Veronica, Monica och Sinikka

Nästa utmaning kom från Monica! Här kommer mina svar:

1. Gör du kort eller scrappar?
Just nu mest kort. Allt började med scrapping och det vill jag hålla på med mer, men som sagt, nu är det ju säsong för kort så det överväger för tillfället.

2. Favorit färg som du gärna använder?
Rosa! Egentligen är det inte alls någon färg som är ”jag” men just till scrapping och kortmakeri passar det så bra.

3. Vilka dekorationer kan du inte vara utan?
Blommor, pärlor, utstansade blad.

4. Vilket är ditt bästa köp?
Om vi pratar scrapping så är det min threadwater-stans från Fiskars. Helt perfekt i alla sammahang!

5. Finns det något du ångrar att du köpt?
Filtbård i olika färger. Det ser så snyggt ut när andra använder det, men jag får det inte att passa någonstans.

6. Vad för motiv scrappar/stämplar du helst?
Scrappar helst mina barn och då främst dottern eftersom sonen aldrig vill vara med på bild.
Till kort blir det mest människomotiv just nu från hÄnglar eller Bildmålarna. ÄLSKAR alla igelkottar och annat från Penny Black också.

7. Finns det någon pysseltidning som du brukar köpa?
Ja, Scrapbooking mm. Så fort jag kommer någonstans försöker jag hitta nya tidningar som handlar om pyssel.

8. Favorit pysselblogg du brukar besöka?
Omöjligt att säga! Det finns så otroligt många som inspirerar. Skäms dock för att jag inte hinner att hälsa på alla inspiratörer i bloggarna så mycket som jag borde.

9. Vad/vem inspireras du av?
Faktiskt alla jag tittar in hos. Alla har något att ge oavsett om de är nybörjare eller har hållit på länge. Det är det som är så fantastiskt!

10. Om du fick 1000 kr och handla pysselsaker för. Vad skulle du köpa då?
Inga problem att bränna 1000 spänn, det händer alltför ofta :) Just nu skulle jag först och främst köpa stansar från Spellbinder, fler blommor, fler Tim Holtz ink distresser, bling och pärlor, mönsterpapper, en bättre pappersskärare, fler stämplar och mer tid… eh… det där sista kanske inte går att köpa?

Denna utmaning går till Marie-Louise, Veronica, Sinikka

Ha en fortsatt bra vecka alla därute!