måndag 30 mars 2009

Blandad kompott

Jag kan bara konstatera att jag inte är någon speciellt effektiv bloggare. Jag borde uppdatera oftare, men helt plötsligt har det bara svischat till och en vecka eller två har passerat. I alla fall så är det dags idag och jag har lite grann att visa som jag gjort.

Jag måste också passa på att berätta att jag tagit mig i kragen och börjat träna igen efter årslånga uppehåll. Och nu bara längtar jag till torsdagarna då jag får gå till träningslokalen och hänge mig åt afrikansk dans! Stel som en svensk pinne är jag av naturen, men efter ungefär en kvart av barfotadans till medryckande trummor och ett rum nästan bara upplyst av två stora kandelabrar kan till och med jag släppa loss. Det är säkerligen inte vackert, men OJ vad häftigt… och svettigt! Jättekul!

På lördag så är det dags för Nyköpings första scrapträff som MiaMixen ordnat och det ska bli jätteroligt att få träffa lite folk härifrån som också håller på med denna underbara hobby. Och om tre veckor är det så dags för Handarbetas träff i Stockholm. Den pågår i dagarna två men jag ska bara vara med på lördagen. Så april blir en riktigt trevlig månad känns det som!

Det här kortet är ett beställningskort till en tjej som fyllde 30 i lördags. Jag gillar vikningen massor och det känns lite lyxigare än vanliga kort.



Jag fick en beställning på tackkort också och först så gjorde jag detta i rött och grönt. Sen fick jag för mig att det var för juligt eller åtminstone för mörkt, så då gjorde jag ett nytt i mera våriga färger. Beställaren får välja vilket han vill ha.


Ytterligare en beställning på en av mina favoritaskar. Dessa är fortfarande lika kul att göra och jag gillar det pilliga i det lilla formatet.
Är det någon som börjat misstänka att jag älskar Penny Blacks kattstämpel? Om inte, titta på nästan alla mina senast kort, askar och Post-it-hållare så får ni se...


Sen har jag fått inte mindre än TVÅ awards! Den första fick jag av både Cissi och Kamilla. Tack gulliga ni!

Den andra fick jag av Cissi igen!

Jag vill ge dessa båda vidare till Sinikka, Cornelia, Lillnettan, Veronica och Suz.

Nu måste jag göra ett födelsedagskort som ska postas imorgon. Undar just om jag hinner fota det innan det blir mörkt? Men det är klart, ljusare är det nu efter tidsomställningen så det funkar nog om jag rappar på lite.

Ha en fortsatt härlig vecka!

söndag 22 mars 2009

Sista bidraget till Scrappers CC

Igår kväll tog jag tag i den sista utmaningen som jag bestämt mig för att delta i. Jag tycker väldigt mycket om resultatet vilket kan bero på att jag gillar bilden grymt mycket. I den här utmaningen gällde "Får, får inte..." och det man var tvungen att ha med var: knappar, två olika band/spetsar, blommor och något stämplat. Man fick inte använda cs som bakgrund eller ha rivna kanter eller använda brads.


I veckan fick jag en beställning på en tändsticksask som skulle gå i jordfärger och gärna med en ängel på. Gjorde den samma kväll och tog ett foto på den på morgonen i fönstret. Inte så bra foto, men ändå. Jag har fått en beställning på ett födelsedagskort också och det är väl dags att börja jobba på det nu när jag inte ska göra mer till cropen. Eller var det städa jag skulle göra idag? Hmmm... har glömt hur det var med den saken ;) Men jisses vilka fina bidrag alla gjort till CCn förresten! Det blir inte lätt att rösta det kan jag lova!



Ha en fortsatt bra söndag och här känns det faktiskt som att våren är på väg! Jippi!!!

tisdag 17 mars 2009

Scrappers CC och nya kort

Inte har det blivit någon ny banner inte! Nej, Scrappers CC drog igång i fredags och jag har jobbat som bara den i helgen och fått ihop hela tre LOs till olika utmaningar vilket är en riktig bedrift från min sida. Jag tar vääääldigt lång tid på mig när jag gör LOs. Förutom det har jag gjort fler hållare till Post-it och två beställningskort också. Pust! Men jäklar vilken inspiration jag hade! Cropen är superrolig med enkla och utmanande uppgifter. Jag ska försöka vara med i alla som gäller LOs. Kort gör jag så mycket ändå så det känns roligare med LOs just nu på något vis.

Denna LO och nästa är från Scrappers CC-kit. På den översta skulle man använda minst två mönsterpapper och två dekos från kitet. På den andra skulle man ta minst två mönstrade papper och cs från kitet. Dekos fick man göra själv.


Den här är en scraplift man skulle göra på en jättefin LO.


Sen gjorde jag ett dopkort till en tjej och ett kort till en nyfödd kille. Jag märker att det är fler och fler som vill ha 10x10 kort för att sätta på paket och båda dessa är i den storleken.


Just ja, jag gjorde ett vårkort till SS marsutmaning också. Gillar cirklar just nu så det fick bli en här också. Och blommorna är hemmagjorda efter idé från duktiga Kamilla.

måndag 9 mars 2009

Bidrag till skisstävling och två askar... igen

Jag hittade en sååå fin skiss hos Nettan och Scrapbooking4you som jag var tvungen att göra en LO efter. Hon har skisstävlingar varje månad och denna gäller för mars. Jag följde den ganska slaviskt faktiskt eftersom den var så fin... och jag är dålig på att hitta på egna varianter ska jag väl erkänna också :)

Denna LO är på mina två barn när de var 14 år gamla. Jag har alltid velat göra något där de är lika gamla på korten och nu infann sig rätt tillfälle. Jag valde att skriva ut bilderna i svartvitt eftersom det var så mycket färg runt omkring. Jag är riktigt nöjd med den.

Jag har gjort två nya askar också eftersom jag har fått beställningar. Eller rättare sagt... jag har fått EN beställning och jag måste alltid göra två av allt så de har något att välja på. Svårare än man tror när man får helt fria händer från färg till motiv. Ibland är det lättare att bli lite styrd.

Nästa uppdrag blir nog att göra en ny banner. Jag är så trött på färgerna på den jag har, den känns så mesig på något vis. Får se vad det blir.

Ha en fortsatt trevlig vecka i snöslasket (i varje fall så har vi snöslask och jag längtar till våren!)



Oooj vad den bilden blev stor!


lördag 7 mars 2009

Post-it-lappshållare, ny ask och award

Den här veckan har gått hur fort som helst och jag har inte alls hunnit pyssla så mycket som jag hade önskat. Men å andra sidan, när har man gjort det? Men lite har det blivit ändå. Bland annat fyra stycken Post-it-lappshållare som jag sett att bland andra Lotta gjort. Det är så kul att använda BIAn men ibland har jag lite svårt att komma på nya idéer själv.

Jag har också gjort en ask som jag fyllde med gelehjärtan och som jag skickade till Cicci som behövde lite stöd och omtanke. Tänker på dig massor Cicci!










Och så har jag fått en jättegullig award av Sinnika som jag besöker ofta och som gör så fina saker. Tack så hjärtligt Sinikka!

Jag vill lämna den vidare till:

Cicci, Lotta, Linda, Marie-Louise, Karolina/Karehed, Jeanette, Cornelia, Zornitsa, Veronica och Sandra.