lördag 28 februari 2009

LO, kort och sju sanningar

Idag har jag lagt ut ett bidrag på SS till månadens scraplift-tävling. Den här gången var det Karehed man skulle lifta. Hon är superduktig och det fanns en hel bunt med fina LOs i hennes blogg så det var svårt att välja. Jag valde i alla fall till slut "Spanar" som jag tycker är så snygg med sin rena och raka stil. Jag är riktigt nöjd med min lift och jag älskar fotot som en kompis tog på min dotter för snart 15 år sedan.

Bara för att jag gillade layouten så passade jag på att göra två kort i samma modell. Perfekt för jag kunde göra av med några spillbitar på så vis :)





Jag har blivit utmanad av Lotta också! En jättekul utmaning som jag sett att många redan har fått och svarat på. Så här ser reglerna ut:
  1. Länka till den som utmanade dig.
  2. Berätta sju personliga sanningar om dig själv.
  3. Utmana sju personer i slutet av ditt inlägg.
  4. Skriv ett meddelande i de sju personernas bloggar,så de uppmärksammar att de blivit utmanade.

Här kommer mina sju sanningar:

  1. Jag har aldrig snoozat utan går upp vid första ringningen hur tidigt det än är. Jag menar… man ska ju ändå upp och roligare blir det inte.
  2. Jag älskar dokumentärer och livsöden både på TV och i bokform.
  3. Jag skulle kunna leva på mörk choklad (ljus också om det kniper ;) och Lantchips.
  4. Jag dricker inget starkare än lättöl.
  5. Jag avskyr trånga utrymmen och höga höjder! (Min värsta mardröm är att åka pariserhjulet, huvva).
  6. Jag shoppar på tok för mycket scrapsaker.
  7. Jag tillhör den utdöende skaran av människor som fortfarande manglar sina lakan och handdukar.

Eftersom jag tror att varenda jäkel redan har fått denna utmaning så lämnar jag fältet öppet och var och en av er som inte har fått denna utmaning tidigare blir nu utmanad av mig! Lämna bara en kommentar i detta inlägg när ni skrivit era sju sanningar för jag är ju så nyfiken på er alla :)

måndag 23 februari 2009

Tag-kort och två LOs

Helt plötsligt drabbades jag av LO-skaparlust och gjorde två stycken på samma dag! Märkligt. Men så himla kul var det att få göra något i större format än kort. Jag är fortfarande kvar i den gångna sommarens USA-resa och har några LOs till som ska bli gjorda.

Finns det fler än jag som tycker att det är skitsvårt att få till bra foton på vintern? Alltså foton på LOs och kort? Jag vet inte men det verkar vara något med ljuset. I alla fall idag. Det blev oskarpt och blaskigt hur jag än ställde in kameran. Det har varit en gråmulen dag och ljuset har liksom fallit in från konstiga vinklar på något vis. Jaja, man kan väl inte förvänta sig annat den 23 februari. Eller så är jag bara en dålig fotograf.

Sen har jag gjort ett jätteroligt kort som jag sett på i några bloggar. Ett tag-kort. Det kommer jag att göra fler av. Just det här har min mamma beställt för hon ville skicka ett tackkort till en väninna som sänder henne massvis med brev och vykort. Jag lovar, hon får säkert tre-fyra i månaden. Det skulle vara någon som nästan drunknade i brev. Jag tycker att det blev lite roligt faktiskt. Visst är vikningen snygg?

Om ni klickar på bilden så den blir större så kan ni notera de två beadsen som hänger i snöret. De har jag gjort själv enligt en idé som jag hittade i en blogg (hittar tyvärr inte tillbaks men om jag gör det lägger jag ut länken dit). Man klipper mönsterpapper som en "kil" som är ca 1-2 cm i basen beroende på hur bred man vill att beaden ska vara. Sen klippte jag den alltså som en kil eller som en jättelång triangel (herregud vilken förklaring!!!) som var ca 20-30 cm lång. Man får prova sig fram lite så man ser hur det blir. Sen tog jag en grov nål, går lika bra med en tandpetare eller något annat smalt, och rullade den från det bredaste till det smalaste. I slutet hade jag på lim så att den fäste. Och vips... en egen bead!

Insidan där hälsningen ska stå. Ser lite tom ut utan hälsning, men ni får föreställa er den.


fredag 20 februari 2009

Födelsedagskort och rosa godisask

Idag har jag tagit ledigt eftersom det är sportlov. Inte för att något av barnen är hemma, men det kändes bra att ta ledigt ändå :) Sonen är i fjällen med nio polare och dottern har sovit över hos en kompis i stan. Själv sov jag till klockan tio och det har nog inte hänt sen före jag fick barn. Hur skönt som helst! Solen skiner och det är toppenväder så det blir nog en lååång promenad om en stund.

Nu har min pappa fyllt år så jag kan lägga ut kortet till honom. Det blev ett vikkort som jag är riktigt nöjd med.



I februari har Malin en månadstävling på Scrappers och den ville jag inte missa. Jag gjorde en godisask och eftersom tävlingen var en rosa monokromatisk utmaning så blev den rätt så rosa. Nu gillar jag rosa så det är inga problem för mig. Försökte mig på att måla ett motiv helt i rosa, men det gick inte alls bra eftersom jag upptäckte att jag saknar en massa pennor. Sen har jag nog inte riktigt rätt teknik heller, så där finns det klart förbättringspotential :D





onsdag 11 februari 2009

Födelsedagskort till dottern

Idag fyller min minsting 15 år. Tokkonstigt att tiden går så fort! Hon har fått en moppe och ska ta moppe-körkort på måndag. Sen ska hon ut på vägarna och fara och det gillar inte den oroliga mamman sådär jättemycket :S Men det är nog bara att vänja sig. Jag gjorde i alla fall ett vikkort till henne som jag tycker är ett av mina finaste än så länge. Var inte direkt sparsam med glitterstickles som jag blivit totalt tokig i. Om ni klickar på bilden så blir den större och då ser man det bättre.

Ikväll är jag lite trött i huvudet. Jag har varit på ekonomikurs hela dagen och den fortsätter imorgon. Jättekul men, som sagt, utmattande. Vi har skapat företag som tävlar med varandra och hjärnan har just nu kraschat i likviditeter, soliditeter, långfristiga skulder och kundfordringar. En god natts sömn kanske rättar till saken.




måndag 9 februari 2009

Bandförvaring och småkort

Oj vad tiden går! Ser att det var jättelänge sedan jag skrev något här. Det har ju nästan hunnit gå en halv månad sen sist!

På förälderfronten är det just nu positivt. Jag och dottern hälsade på hos dem i går och mamma konstaterade att det hopplösa läget verkade ha vänt. För första gången kunde hon tänka sig att faktiskt äta något utan att må illa och hon var glad och inte lika trött som tidigare. Hoppas nu att det håller i sig! Vikten ligger på sina stadiga 47 kg (!) men hon går i alla fall inte ner mer tack och lov. Vi har ännu inte fått några provresultat och det är ganska nervpressande i sig. Tack för alla gulliga kommentarer och vänliga tankar ni skänkt oss! Det hjälper faktiskt en hel del.

Jag har hunnit pyssla lite också. Bland annat var jag så evinnerligt trött på bandhärvan i lådan så jag surfade runt lite och hittade en bandförvaring som heter ribbon ring och tänkte att det inte kunde vara så fasligt svårt att göra en sån själv. Sagt och gjort. Fram med WWP-stansen och en pappersförvaring i plast från Panduro. Sen klippte jag ut som brickor och stansade ut hål. Lyckades lokalisera en skärphängare i garderoben och den var perfekt att hänga upp brickorna på. Vad tycks om reslutatet? Lite billigare än att köpa lösningen i alla fall!



I veckan infaller tre födelsedagar och till två av dessa har jag gjort en typ av vikkort som jag inte kan visa ännu eftersom mottagarna förmodligen kikar här :) Sen fick jag en idé från superduktiga Linda som gjort kort i ett mindre format. Det finns några omkring mig som efterfrågat det så jag tänkte testa lite. Jag gjorde mina kort i 10x10 cm och fördelen med det är att man faktiskt får ut hela 4 kort på en CS!







Nu ska jag strax åka in till stan och handla ett par presenter. Hoppas ni får en bra måndag. Här skiner faktiskt solen och det är ett par minusgrader, så man får passa på att njuta!