lördag 25 oktober 2008

Måndagsskiss hos Scrappers

Jag blir så inspirerad av Malins måndagsskisser hos Scrappers! Ibland känner jag mig lite seg och då hjälper skisserna verkligen till med att få det att lossna. Den här veckan hann jag inte göra någon LO så det fick bli ett grattiskort istället. Jag har använt mönsterpapper från Maja Design och hemgjorda etiketter. Mallen till etiketterna hittade jag hos duktiga Mirabyll. Stämpeln är en Tilda-ängel från Panduro. Blommorna vet jag inte var de kommer ifrån. Jag är lite dålig på att hålla reda på alla märken :-)

Ser redan fram emot nästa måndagsskiss!

Ha en fortsatt trevlig helg!

måndag 20 oktober 2008

Återbesök på sjukhuset

Vill börja med att TACKA alla er som är så snälla och gulliga och kommer med glada tillrop och krya-på-dig-hälsningar! Det värmer ska ni veta!

Idag har jag varit hos doktorn och tittat på sviterna efter operationen. Sköterskan lindade försiktigt av bandaget och jag tyckte vid första anblicken att det såg hemskt ut men både doktorn och sköterskan tyckte att det såg jättefint ut. Skillnaden låg säkert i att jag helt enkelt inte är van vid att se mitt finger med stygn i och täckt med torkat blod. Ingen infektion på gång i alla fall och det var jätteskönt. Fingertoppen har de skurit upp precis i vecket vid översta leden och sytt med tre stygn och längst ned på fingret där jag stack in skalpellen har de skurit upp ett likadant snitt och också sytt igen med tre stygn. Har inte klurat ut hur de spolade fingret däremellan, men det behöver jag kanske inte veta heller ;-)

Jag kan röra lederna pyttelite men det är inte mycket mer än så. Det går absolut inte att liksom böja ner fingret mot handen och inte uppåt heller för den delen så fingret har som fastnat i en "krok". Så nästa måndag ska jag tillbaks igen och ta bort stygnen och träffa en arbetsterapeut som ska visa mig hur jag tränar upp fingret igen. Men det kan väl inte vara så himla svårt kan jag tycka? Det är väl bara att böja på det en massa så kanske det blir som förut till slut? Jaja, det är ju himla bra att de är så noggranna! Det går utmärkt att skriva på tangentbordet nu när det stora bandaget är borta. Då behöver jag ju inte sträcka på fingret utan "kroken" passar perfekt för detta ändamål.

Jag har i alla fall lyckats scrappa en del även om jag absolut inte kunnat hjälpa till med hushållsarbetet ;-D Vi var bortbjudna i lördags och jag knåpade snabbt som tusan ihop ett kort att sätta utanpå en Merci-chokladask. Den blev nästan som kortet längre ner i bloggen men jag gillade det så mycket så jag körde en variant av det. Sen har jag gjort ett födelsedagskort till en man som fyller 77 år. Svårt att göra manliga kort tycker jag. Men en tårta passar ju alla så en tårta fick det bli.

Jag har även gjort ett bidrag till Malins måndagsskiss på Scrappers. Jag gör visst LOs i grönt numera verkar det som... Fotona har min dotter tagit.

Och så en bild på det nya fina bandaget, lite smidigare än det tidigare :-)

Kramar till er alla!



fredag 17 oktober 2008

Varning! Skalpeller är vassa!

Nu ska ni få höra hur fysiskt farligt det kan vara med scrapbooking:

I onsdags kväll vid 23-snåret skulle jag stänga ned scrapverkstaden för kvällen. Min sista manöver var att sätta på skyddslocket på skalpellen. Istället för att titta på vad jag höll på med, tittade jag på kortet jag just gjort klart. Samtidigt körde jag ner skalpellen med kraft, eftersom man måste ta i lite för att skyddslocket ska fastna, men tyvärr inte i skyddslocket utan i… vänster hand, precis under pekfingret! Kände direkt att det inte var det bästa jag gjort eftersom jag liksom fick dra ut skalpellen som kändes som att den fastnat i något hårt inuti handen. Sen skuttade jag runt i huset och ojade mig en stund med ett papper tryckt mot såret för att stoppa blodflödet. Men det blödde inte mycket eftersom ingångssåret blev fint men djupt.

På torsdagen åkte jag till jobbet som vanligt med ett pekfinger som inte gick att röra och som var oroväckande svullet. Väl där insåg jag att det nog var bäst att kontakta vårdcentralen och fick otroligt nog en tid redan på förmiddagen. Träffade en jättetrevlig läkare, som dessutom var riktigt läcker ;-) och han frågade på bred danska ”Våffö här do en skalpell hjemme?” vilket jag snabbt översatte till ”Varför har du en skalpell hemma?”. Jag sa att jag håller på med scrapbooking och han svarade ”Jaha, då förstår jag”. Han var inte bara en snygg läkare utan visste dessutom vad scrapbooking var! Han sa i alla fall att detta var väldigt allvarligt och att jag måste till akuten direkt.

På akuten hände det massor och jag fick berätta för ett antal läkare och sköterskor vad scrapbooking är och det var lite kul i sammanahanget, men till slut övergick jag till att säga att jag höll på med hobbykirurgi istället.

Diagnos: Fingret var på väg att bli infekterat och tydligen är det så att en infektion av det slaget snabbt kan sprida sig till övriga fingrar. Därför var det bäst att ta det säkra före det osäkra och skära upp pekfingret och spola senskidan.

Det slutade med intravenös antibiotika i tre omgångar och en operation i går kväll med sövning och hela baletten. Kändes helt galet med hela denna cirkus, det var ju bara ett pekfinger. Efter en natt på korttidsavdelningen är jag nu hemma igen med handen i bandage. Ska tillbaks på måndag och kolla läkningen.

Det ni, mina scrapsystrar, så kan det gå om man inte har koll. Så var försiktiga, det är en FARLIG hobby vi sysslar med!

Visar en bild på kortet jag tittade på när olyckan skedde ;-) och en bild på handen såklart!


































Detta kort gjorde jag till en skissutmaning hos bloggen Scrappers som Malin just öppnat.





















Här kommer mina bidrag som jag gjorde till CCn på SS. En altrad burk, en kortlift och ett julkort.























































Kortet ovan liftade jag av duktiga Jeja och originalet ser ut så här:

tisdag 7 oktober 2008

Färgboost!

Igår kväll gick jag bärsärkagång bland mina mest färgglada papper! Jag ville ta upp det gröna i bilden (det finns lite om man tittar noga) och hittade detta underbara papper från Dream Street Papers (Birdie Bits). Nu när jag har tittat på den ett tag så mår jag faktiskt lite illa av allt det gröna... Men jag är väldans nöjd för jag tycker för en gångs skull att jag fick till det med detaljerna. Till och med en charm har jag lyckats få dit!

Bilden älskar jag. Den är tagen nu i somras och föreställer min dotter Fanny och en av henns bästa vänner Johan som känt varandra sedan de var pyttesmå.

Passade även på att skicka in den till Svensk Scrapbookings oktobertävling med temat "Vänner/vänskap".

Scrappa lugnt!










söndag 5 oktober 2008

Nya alster

Förra helgen var jag på min första scrapträff! Det var Handarbeta som hade ordnat den i Stockholm och egentligen höll den på både på lördagen och söndagen mellan 10.00 och 22.00. Jag var med bara på lördagen fram till halv åtta, sen var jag mör kan jag lova! Och kul hade jag! Jag träffade bland andra Veronica (tack än en gång för den jättegulliga asken!), Jenny, Hegu, Cath och Jozie. Jätteroligt att äntligen få träffa er live och tack för trevligt scrap-sällskap!

Jag fick inte så där värst mycket gjort, trots att jag tagit med mig i princip allt scrapmaterial som jag äger. Jag gjorde i alla fall en jultändsticksask, ett julkort och en LO på min dotter som åker vattenskidor som ni kan se nedan.

I veckan har jag fått lite mer gjort. Två tändsticksaskar och två bröllopskort har det blivit och så har jag gjort en LO på min son som jag är jättenöjd med. Det är inte så ofta som jag lyckas fånga honom med kameran, men på semestern lyckades jag faktiskt några gånger. Och så är jag så lycklig för jag har äntligen köpt mig en riktig fotoskrivare! Nu kan jag skriva ut precis de bilder jag vill i precis den storlek jag vill och precis när jag vill! Det är en Canon Pixma iP4500 och fotot på sonen är det första resultatet.

Kram!